Utolsó kommentek:

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2019.05.27. 07:40:02

@Le a spammerekkel: ja, bocs... most látom, hogy ez inkább IT-s blog. Akkor tárgytalan.

Bejegyzés: A mindent gyógyító csodaszer

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2019.05.27. 07:38:41

És ez még a jobbik eset, mert tudható, hogy kuruzslóval van dolgunk.
Mit kezdjen az ember azzal a gyógyszergyár-orvos duóval, ami pl cukorbetegségre olyan gyógyszert(?) ad, ami 10-ből legalább(!!) egy embernél húgyúti fertőzést, esetenként, állítólag ismeretlen okból ketoacidózist okoz, akár napokkal, hetekkel a szedés megszüntetése után is?
Mit lehet kezdeni azzal az orvossal, aki felírja a 10mg-ost azzal, hogy könnyen felezhető, miközben a tabletta bevonatán is látszik és a tájékoztatóban is írják, hogy "EGYBEN kell bevenni"?

Bejegyzés: A mindent gyógyító csodaszer

Terézágyú 2019.05.09. 13:41:06

Eszmeralda megvakul, Dartvader Luk apja - azoknak, akik be vannak sz*rva a légterelőktől azoknak az anyja meg egy...

Bejegyzés: SPOILER alert

Zabalint 2019.05.09. 12:16:25

Inkább afelé hajlok, hogy az ellentábornak van igaza, de nem 100%-ban. Annyi biztos hogy egy nagy fordulatra épülő film minőségének próbája az, hogy újranézéskor is élvezetes-e. Mert ha csak a fordulat ismeretlensége adta az élményt, akkor teljesen felesleges volt megnézni elég lett volna elolvasni a spoilert. Ha jó a fordulat, akkor másodszori, sokadszori megnézéssel az az érdekes, izgalmas, hogy hogyan készítik elő a fordulatok, hol milyen előjelek vannak, illetve milyen összefüggések vannak, amelyeket elsőre, a fordulat nem ismeretében nem ismertünk fel. Viszont való igaz, hogy ez az élmény nem azonos az első megnézéssel, viszont egy jó film esetében ez sokkal nagyobb élmény, mint hogy előre vagy közben tudjuk meg "ki a gyilkos". Pl. a The Others-t jobban élveztem másodszorra, ám a hasonló témát feszegető Hatodik érzék nálam elbukott a teszten.

Viszont azon nem csodálkozok hogy a szuperhősös trash filmeknél miért rontja el az élményt a spoiler...

Bejegyzés: SPOILER alert

steery 2019.04.07. 11:28:18

@kriksz: Nem vicc. Teljesen komoly. Gondold végig.
@efi: Ezer appot írtam, nem tízezret. Vagyis alig 10 Gb helyen kényelmesen elférnek. Mennyi most alapból egy mobil memóriája? 16-32 Gb? És emelkedik. El kell kezdeni az ilyen készülékek gyártását és akkor pár év alatt lecserélődik a globális mobil állomány ilyenekre. Természetesen ezen ezer app listáját is érdemes fél-egy évente frissíteni. A felhasználói visszajelzések, statisztikák alapján a nem kellőket, nem tetszőket törölni kell és új, fontos appokat kell beletenni. A meglévőket meg lehet módosítani, javítani, kiegészíteni. Aki új memóriát és app kiadást akar, bemegy a botlba és kicserélteti a memóriát a mobiljában, számítógépében (valami minimális összegért vagy ha komoly előfizető, ingyen). És ennyi. A világ meg van mentve.

Bejegyzés: Mennyire biztonságosak a telefonos alkalmazásaid?

Phteven 2019.04.06. 19:07:17

Amig a felhasznalok agy nelkul telepitenek minden szart a telefonjukra, addig csinalhatnak barmit a telefon gyartok es a Google is.

Bejegyzés: Mennyire biztonságosak a telefonos alkalmazásaid?

efi 2019.04.06. 17:52:32

@steery:
10000 app, darabja 2-20 MB-tal, az kb 100 GB. Biztos minden telefonban ennyi hely van? Ja, nem is.
Én inkább azt nem értem, miért nincs egy folyamatosan frissülő lista, ahol a letiltott appok szerepelnek? Ha szerencsétlen user korábban telepítette, legalább tudná, mit kell eltávolítani utólag.

Bejegyzés: Mennyire biztonságosak a telefonos alkalmazásaid?

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2019.04.06. 17:49:02

Az a gond, hogy a Google már minden szemetet beenged az áruházába, az appok többségét törölni kellene.

Bejegyzés: Mennyire biztonságosak a telefonos alkalmazásaid?

kriksz 2019.04.06. 14:38:24

@steery:
Ha ez vicc akart lenni, akkor nagyon rossz.

Bejegyzés: Mennyire biztonságosak a telefonos alkalmazásaid?

Quas! 2019.04.06. 13:00:19

@steery: Pont az a lényeg, hogy ne kelljen 1000féle+1 célhardvert gyártani, hanem csak kevés számút, amit mindenki más célra tud használni, a felhasznált szoftvereknek megfelelően.

Bejegyzés: Mennyire biztonságosak a telefonos alkalmazásaid?

steery 2019.04.06. 11:30:11

Mivel már elég nagy memóriatárral árulják a legócskább mobilokat is, semmibe se kerülne a gyártóknak, hogy alapból minden biztonságos applikációt feltelepítsenek a mobilokra, aztán letiltsák az újak feltelepítését, hogy a felhasználó még szándékosan se ronthassa el a gépét, mindenféle szemét programok feltelepítésével. Ha van a gépeden mondjuk tízezer applikáció, szinte 100%-ban biztos, hogy találsz köztük olyat, ami azt csinálja, amire épp szükséged van és nem okoz kellemetlen meglepetéseket.

Szerintem ez a jövő. Az egész számítástechnikában, nem csak a mobiloknál. A felhasználókat meg kell fosztani attól a lehetőségtől, hogy programokat telepíthessenek és elbarmolják a rendszerüket. Aki ilyet akar, az vegyen magának külön erre a célra való gépet. Így véget lehetne venni a vírusok, kémprogramok, kártevők és hekkelések tömegének és sokkal biztonságosabbá, az átlag felhasználók számára használhatóbbá lehetne tenni a kibervilágot.

Bejegyzés: Mennyire biztonságosak a telefonos alkalmazásaid?

Im just here for the comments 2019.04.03. 13:27:20

@Geek Peet: "Meg tudod esetleg mondani, hogy hol találtál eltérő adatokat? Kíváncsi lennék a forrásra."
Ahogy az angol mondja: out of the clear blue sky. Magyarul vszinü a seggéböl rántotta elö.

Bejegyzés: Ki lesz a No. 1 YouTuber?

Geek Peet 2019.04.03. 12:43:57

@Willkommenskultur: Egy nagy kínai videomegosztóról tudok, méghozzá a Youkuról. 2018 októberi adatok szerint 580 millió felhasználója van összesen, napi adatokra vonatkozóan régebbi statisztikákat találtam csak, tehát azt most nem keverném ide, mert azóta nőhetett. De 2018-as adatok szerint a YouTube-nak 1,8 milliárd aktív usere volt havonta, tehát ez nem a regisztrált userek száma, hanem azoké, akik be is jelentkeztek.
Meg tudod esetleg mondani, hogy hol találtál eltérő adatokat? Kíváncsi lennék a forrásra.

Bejegyzés: Ki lesz a No. 1 YouTuber?

Willkommenskultur 2019.04.03. 09:27:37

A youtube egy szeljegyzet, hisz a kinaiak a sajatjukat hasznaljak, sokkal tobb felhasznaloval.

Bejegyzés: Ki lesz a No. 1 YouTuber?

Geek Peet 2019.03.31. 12:08:32

@Exploiter: keresgéltem bőszen, de sehol nem találtam egy országra levetített összesítést vagy listát vagy grafikont, úgyhogy csináltam egyet a magyar képviselőkről a jegyzőkönyv alapján. Így néz ki:

Mellette szavaztak: Bocskor Andrea (Fidesz-KDNP), Deli Andor (Fidesz-KDNP), Deutsch Tamás (Fidesz-KDNP), Erdős Norbert (Fidesz-KDNP), Gál Kinga (Fidesz-KDNP), Hölvényi György (KDNP), Kósa Ádám (Fidesz-KDNP), Molnár Csaba (DK - egyike azoknak, akik később rájöttek, hogy nem mellette, hanem ellene akartak szavazni, de ilyenkor az eredeti szavazatuk számít, úgyhogy ide soroltam), Szájer József (Fidesz-KDNP), Tőkés László (Fidesz-KDNP).

Ellene: Balczó Zoltán (Jobbik), Meszerics Tamás (LMP), Niedermüller Péter (DK), Szanyi Tibor (MSZP).

Nincs a jegyzőkönyvben: Gyürk András (Fidesz-KDNP), Járóka Lívia (Fidesz-KDNP), Jávor Benedek (Együtt-Párbeszéd), Kovács Béla, Morvai Krisztina, Schöpflin György (Fidesz-KDNP), Ujhelyi István (MSZP).

Bejegyzés: EP képviselők: Upsz, mellényomtam!

Exploiter 2019.03.31. 08:55:00

Az egész félelmetes hülyeség.
De örülök, hogy ilyen jól működik a demokrácia.
Az ilyen megosztó (és amúgy teljesen ostoba) kérésekről nem lehetne esetleg megkérdezni a népet?
Arról van összesítés, hogy a mi képviselőink hogy szavaztak?
Szeretnék név szerint küldeni egy köszönőlevelet az összes baromnak, aki ebben benne volt.

Bejegyzés: EP képviselők: Upsz, mellényomtam!

Bobby Newmark 2019.03.12. 12:55:17

@eßemfaßom meg áll: Én meg azon röhögök, hogy körülbelül kéttucat ember elbaszott túlpörgését adjátok úgy elő, mintha az valami kibaszott világszintű trend lenne, aminek BÁRMI hatása is lenne a dolgok menetére.

Ha meg olyan helyen dolgozol, ahol valami túlpörgött feminácizmus történik, akkor meg úgyis buzi vagy, és tökmindegy, te vagy-e ott, vagy egy femináci, fölösleges mindkettőtök munkája. Ahol termelni kell, ott ilyen nincsen soha.

Bejegyzés: YouTube vs. oltásellenesek – 1:0

eßemfaßom meg áll · http://tahobloggerek.blog.hu 2019.03.10. 08:22:07

"Ami a hirdetéseket illeti, 1500 dollárt (nagyjából 400ezer forint) költöttek reklámokra 2013 és 2018 között, tehát valóban nem sajnálták a pénzt"

5 év alatt egy egész iphone árát elköltötték, hát ezek tényleg gavallérosan fizettek. :)

Bejegyzés: Tisztogat a Facebook