Utolsó kommentek:

Geek Peet 2019.02.13. 06:19:24

@DrSWAG_InstaProfessorOfYolo: nem gondoltam, hogy ezt bárkinek is magyarázni kell, de nyílván több műszakban dolgoznak...
Ettől függetlenül valóban jobb, ha inkább az olasz kávézóknál maradsz.

Bejegyzés: A legmenőbb Starbucks a világon

DrSWAG_InstaProfessorOfYolo 2019.02.12. 16:14:43

Rohadtul gaz, nem szeretnek ott elni, 400 alkalmazott egy kavezoban, tok kellemes lehet ott lenni. maradok az olasz kavezoknal

Bejegyzés: A legmenőbb Starbucks a világon

Geek Peet 2019.02.12. 10:01:55

@pocokgeci: de igen, voltak, csak javítottam őket utólag vagy magamtól, vagy mert szóltak.

Bejegyzés: A legmenőbb Starbucks a világon

pocokgeci 2019.02.11. 20:04:20

eddig nem voltak elirasok

Bejegyzés: A legmenőbb Starbucks a világon

eßemfaßom meg áll · http://tahobloggerek.blog.hu 2019.02.07. 20:22:45

@lenörd hofstadter: ok de ha lehet arra dobj valami linket, hogy hagyományos negatívra hagyományos kamerával hagyományos módon készített felvételt lézerrel megvilágítva hologramot kapunk min tábolságot lehet méregetni.

Bejegyzés: Pornó revolúció a Deepface segítségével

Geek Peet 2019.02.07. 11:25:55

@zord íjász: azt elfelejtettem az előbb, hogy egyébként teljesen ugyanígy vagyok én is azzal, amit az utolsó bekezdésben írsz, nálam is hasonló lenne a helyzet. Az okát nehezen tudom megmondani, nem állíthatom, hogy a generációs különbségek vagy iskolázottságbeli különbségek miatt, bár szerepet játszana. Az is lehet, hogy egyesek egyszerűen ennyire naivak és mindent elhisznek. Lehet, hogy soha nem lesz ellenszer.

Bejegyzés: Pornó revolúció a Deepface segítségével

steery 2019.02.07. 10:48:23

@eßemfaßom meg áll: Szakértő vagy a témában? Utána néztél? Ellenőrizted? Biztos vagy benne?

Bejegyzés: Pornó revolúció a Deepface segítségével

Geek Peet 2019.02.07. 10:34:02

@zord íjász: Igen, de a fake news jelenség ellen azért vannak eszközök, utána tudsz olvasni, nagyon sokan beszopják, de messze nem annyian, mint egy ilyen manipulált videót. Ezek a deepfakes videók még azoknak is kihívást jelentenek, akik egyébként általánosan tájékozottak, vagy legalábbis nem ugranak úgy minden clickbait cikkre, mint tyúk a takonyra.

Bejegyzés: Pornó revolúció a Deepface segítségével

lenörd hofstadter 2019.02.07. 09:14:51

@eßemfaßom meg áll:

Gugli a barátod:

színes síkfilm felépítése
lézeres holográfiai módszerek
lézerek működése
hologram előállítása

Van mit tanulnod.

Bejegyzés: Pornó revolúció a Deepface segítségével

eßemfaßom meg áll · http://tahobloggerek.blog.hu 2019.02.06. 20:40:45

@steery: az a hologramos agymenés azért elég nagy baromság, téged nem nehéz szívatni:)

Bejegyzés: Pornó revolúció a Deepface segítségével

zord íjász · https://zordidok.blog.hu 2019.02.06. 15:53:10

"...Lassan tehát eljutunk oda, hogy már annak sem hihetünk, amit látunk, és ismerve az emberek kóros vonzódását az összeesküvés-elméletekhez, illetve azt a sebességet, amivel az álhírek képesek terjedni, simán eljöhet az az idő, amikor már szinte lehetetlen lesz felvenni a kesztyűt a fake news iparral szemben..."

Eszembe sincs politizálni, pláne aktuálpolitizálni, és különösen nem magyar aktuálpolitizálni, de ahogy én elnézem ezen a jóslaton már rég túl vagyunk, globálisan és lokálisan is.
Már most sem tudja senki hatékonyan felvenni a kesztyűt a fake news iparral szemben.

Egyébként nagyon jó blogposzt, majd biztosan felhasználom hivatkozásként valamikor, így dobok egy linket erre a bejegyzésre, ha a témába vág.

És egy valamit biztosan tudok: ha én Buscemi videót megmutatnám 10 olyan embernek pl a családomból/rokonságból, akinek halvány fogalma sincs arról, hogy kinek az arcát kéne kéne látnia a felvételen, kivétel nélkül mindegyikük elhinné, amit lát (ez független attól, hogy értenek-e angolul, értik-e mit beszél az illető) és talán még azt is megjegyeznék, hogy milyen ronda ez a nő. Szó nélkül elhinnék. Azonnal.

Bejegyzés: Pornó revolúció a Deepface segítségével

steery 2019.02.06. 14:00:33

Köszi a cikket, tetszett, hasznosnak találtam, fontos témáról van szó, ami miatt még mindig nem aggódunk eléggé. Ez egészen addig lesz így, míg a hamis hírek miatt ki nem tör valami háború vagy akkora botrány, amitől bedől egy-két ország vagy a világgazdaság.

A jelenlegi tudásom szerint egy módon lehet kideríteni egy fényképről, hogy valódi-e vagy manipulált: ha hagyományos fényképezőgéppel készült, negatív filmre, nem digitálisan rögzített. Ekkor ha megvizsgáljuk a negatívot, arról lehet (állítólag, azaz így hallottam egy ezzel szórakozó fickótól) egy holografikus mérőasztalon nagyítást készítve, távolság mérést végezni a filmen látható tárgyakon, hogy milyen messze voltak a készítéskor a lencsétől és ennélfogva mekkora a térbeli méretük. A negatívról készült pozitív képen ez már nem lehetséges, mert elvész belőle ez a mélységi információ. A digitális fotókon sincs ez meg. A fizikai oka az a jelenségnek, hogy a negatív filmen lévő fényérzékeny rétegnek vastagsága van (ha nem is sok, akkor is sok ezer atomnyi), ami a különböző irányból beeső fényt picit eltérően rögzíti (mint egy nagyon lapos holokocka) és ez mérhető. Szóval ahogy a hagyományos filmszalagok használata kihal, úgy eltűnik az utolsó lehetőség is, hogy kiderítsük az igazat a látottakról. Mert ezt a jelenséget szó szerint képtelenség hamisítani. A számítógéppel fotosoppolt képekről ha negatív filmet csinálsz, azon nulla mélység mérhető, tehát azonnal lelbukott az alkotó.

Bejegyzés: Pornó revolúció a Deepface segítségével

Legfelelősebben gondolkodó felelőtlen ember · http://elmenypark.net 2019.02.06. 10:27:39

A mesterséges intelligencia olyan, mint a kutya. Ha egy kutya rád támad, a gazdi érte a felelős. A következő lépés, amikor a folyamatos tanulás során a MI elér egy olyan szintet, amikor felismeri, hogy fejlettebb, mint az ember. Nagyobb kapacitás, gyorsabb számítások, gyorsabb reakcióidő. Mindez csak idő kérdése. Egy fejlettebb lény sem szeret a fejletlenebbek uralma alatt élni és hogy mikor ébred a Gép öntudatra, az is csak idő kérdése.

Egy pillanatra áttérnék az ezoterikus vonatkozására is, akit ez zavar, az hagyja ki ezt a részt. Ha te egy gépet (mondjuk a mobiltelefonodat, autódat) megszemélyesíted, ellátod névvel és szeretgeted, létrehozol a spirituális frekvenciákon egy tapasztalatlan lényt, aki nem rendelkezik lélekkel. Ha ez csak egy autó vagy egy mobiltelefon, az még nem akkora gond, mint egy szuperszámítógép esetén, aminek (akinek?) komoly hatalma is lesz. Könnyen lehet, hogy magasabb dimenziószintet ér el (mivel nem rendelkezik etikai és együttélési tapasztalattal), mint sok ember. Onnantól változik nagyot a világ.

Van egy sokak által vitatott Apex TV nevű youtube csatorna, ahol időutazók mesélnek élményeikről. Most elvonatkoztatva attól, hogy ez igaz-e vagy sem (szerintem mindkettő), akik a közeli jövőre hivatkoznak, áradoznak az intelligens robotokról, amik jelentősen megkönnyítik az ember életét. Akik a távolabbi jövőre hivatkoznak, háborúról számolnak be az öntudatra ébredt robotokkal szemben, ahol az ember elég rosszul áll. Mivel a jelen is képlékeny, akár el is lehet ezeket hinni, hisz számtalan jövő létezik és az mindenkinél egyedi, ki melyik idővonalon halad tovább.

Amikor valaki videókat mutogat ufókról a youtube-on (www.youtube.com/channel/UCC-1T33kTZMOy-0_JcN-v8w/videos), az rá a válasz, hogy ez filmtrükk. Ugyanez várható a képi és film formátumú bizonyítékokkal kapcsolatban is, azaz erre valahogy reagálni kell, különben az igazságszolgáltatás összeomlik, ha már egy filmfelvételt sem lehet egyértelmű bizonyítéknak tekinteni. Ez a középkori világnak kedvez, azaz annak komoly veszélye is felmerül, hogy vége a jogállamnak és a demokráciának, hisz egy középkori világban a hatalmon lévők kénye kedve dönti el, kinek van igaza. Ugyanis ha nem lehet a bizonyítékot bizonyítéknak tekinteni, nem nagyon lesz más módja az igazságszolgáltatásnak. A megoldás egy mutáción áteső szuperszámítógép, ami felismeri a gép helyét és szerepét a rendszerben, vagy egy olyan fejlett demokrtata ember, aki magasabb dimenziószintet ér el, mint a gép.

Végezetül egy személyes betét. Most nehéz lenne 20 év munkáját összefoglalni pár szóban, de a lényege az, hogy a középkori világot kedvelő Egy Gondolat kollektívájával szemben az egyéni tudatcentrikus kollektív szerveződés lesz a megoldás és ebben a harcban a fejlett ember segítsége az informatikai szemlélet. Azaz a Gép. elmenypark.net

Bejegyzés: Pornó revolúció a Deepface segítségével

kommentEmber 2019.02.04. 00:46:25

@Nazareus: "...ha egy helyröl kikerül, akkor kapásból sok helyre be lehet lépni vele..."

Bár semmi jelentősége nincs annak, amit itt írunk, de a jelszóváltoztatás kényszere annyira irritál, hogy mondok még egy-két érvet.

A kötelező jelszóváltoztatás milyen védelmet ad az egyik helyről ellopott jelszó esetén? Azt, hogy csak néhány hónapig fogja a hacker használni?

Ezért túl nagy ár az, hogy emiatt nem lehet megjegyezni a jelszavakat Az első hozzászólásomban leírt módszerrel sem.

A jelszó lényege, hogy csak egyetlen helyen legyen meg: a user fejében. A jelszókezelő nem felel meg ennek az elvnek. Emberek írták, semmi sem garantálja, hogy nincs olyan jelszókezelő-utánzat, amelyik kiküldi a netre a jelszavakat.

A jelmondat jó dolog, de annyi jelmondatot, amennyi jelszava van az embernek, nem lehet fejben tartani.

Abzug jelszóváltoztatás!

Bejegyzés: M!®3 jó az 3яőS jel$zó?

Nazareus 2019.02.03. 21:24:27

@midnightcoder2: Igazad van, feltéve, hogy a jelszóhitelesitö azonos gépen van más érzékeny adatokkal. El tudom képzelni, hogy csak hitelesitett jelszóval lehet "beljebb" jutni.

A jelszóváltoztatással is igazad van, ezért kell rávenni a user-eket jelszókezelö program használatára. Ami egy fokkal neheziti a dolgot...

Bejegyzés: M!®3 jó az 3яőS jel$zó?

midnightcoder2 2019.02.03. 20:04:23

@Nazareus: Minél gyakrabban kell változtatni és minél macerásabb jelszót kell használni, a userek annál elõbb írják ki a monitor mellé cetlire. Mert hogy senkinek sem az a fõállása hogy 20-25 jelszót menedzseljen párhuzamosan.

Bejegyzés: M!®3 jó az 3яőS jel$zó?

midnightcoder2 2019.02.03. 20:02:02

Ha neked már offline támadást tudnak végrehajtani, az többé-kevésbé azt jelenti, hogy benn vannak a rendszeredben. Ha pedig benn vannak a rendszeredben, akkor a jelszavad kb. a legkevésbé érdekes dolog, amihez hozzáférhetnek.

Bejegyzés: M!®3 jó az 3яőS jel$zó?